Dani Geografije

Studentska udruga EGEA (European Geography Association) Zadar osnovana je 2015. godine kao jedna od podružnica EGEA-e Europe. EGEA Zadar lokalno djeluje na području Sveučilišta u Zadru, međutim članovi udruge organiziraju i sudjeluju na događanjima na europskoj razini.  

Udruga okuplja studente i ljubitelje geografije u druženjima, putovanjima i različitim aktivnostima zabavno-obrazovnog karaktera.

Studentska udruga EGEA

Članovi udruge imaju priliku putovati i posjetiti svoje kolege u drugim podružnicama EGEA-e Europe. Tijekom godine, članovi udruge mogu sudjelovati na četiri kongresa te se tako profesionalno usavršiti i proširiti svoja znanja. Cilj udruge je promicanje geografije među studentima, ali i širom populacijom kako bi istražili široki spektar tema kojima se geografija kao znanost bavi.

Tijekom ljetnog semestra, članovi Udruge tradicionalno organiziraju Dane geografije, znanstveno-popularni skup koji obuhvaća raznovrsne aktivnosti. Dani geografije sadrže niz aktivnosti poput Scavenger hunt-a po gradu Zadru, GEO-kviza, organiziranog obilaska grada, GIS radionica i sličnih događanja.

Središnji  događaj Dana geografije je stručni terenski izlet, tijekom kojeg nastavnici Odjela za geografiju studentima približavaju osobitosti prirodne baštine, kroz osobno i praktično iskustvo. Dani geografije osmišljeni su kako bi se obogatilo znanje i iskustvo svih sudionika te promovirala  geografija kroz raznolike edukativne i stručne aktivnosti.

dani_geo_2023
AC 2023
Dani Geografije 2023
EMRC 2023
EMRC 2023
Zadar in Turku
Turku in Zadar
Previous
Next
egea logo
Scroll to Top